Валят пожелания за оздравяване към Тръмп. Путин ще се ваксинира

Валят пожелания за оздравяване към Тръмп. Путин ще се ваксинира Снимка: Pixabay

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрееус отправя своите „най-добри пожелания" към Тръмп и съпругата му Мелания. Той също така се надява на „пълно и бързо възстановяване“. Тръмп няколко пъти критикува СЗО за несправянето с пандемията. Той заплаши, че САЩ ще напуснат базираната в Женева организация и ще прекратят всякаква финансова подкрепа, тъй като СЗО има твърде тесни връзки с Китай.


Руският президент Владимир Путин пожелава на Тръмп бързо възстановяване, заяви Кремъл. В същото време кабинетът на президента обяви, че Путин ще бъде ваксиниран срещу коронавируса. Според собствените си изявления Русия вече е разработила ефективна ваксина, в което обаче международните експерти се съмняват.

Държавният китайски вестник China Daily нарича положителния тест на Тръмп още едно напомняне, че вирусът се разпространява „дори докато Тръмп отчаяно се опитва да внуши, че вече не представлява заплаха". Тръмп, неговият предизборен екип и президентският кабинет на САЩ „омаловажиха опасността и отказаха да спазват основните насоки за общественото здраве", пише вестникът на английски език.

Британският член на кабинета Робърт Дженрик пожелава на Тръмп бързо възстановяване. „Знаем как е, в нашия случай това беше министър-председателят, който даде положителен тест за COVID-19“, каза той. 


Председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел също изпраща пожелания за възстановяване в Twitter. Всички продължават да се борят с вируса, всеки ден, „без значение къде живеем“.

Президентът Тръмп и съпругата му Мелания са поставени под карантина.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: