Мелания Тръмп пак "открадна" шоуто на съпруга си

Мелания Тръмп пак "открадна" шоуто на съпруга си Снимка: medicinenet.com

Впечатляваща както винаги, 51-годишната бивша първа дама наруши мълчанието си, привличайки вниманието на републиканската аудитория с блестяща реч, след като получи ежегодната награда Spirit of Lincoln.

Бъдещето ни не е предопределено. В нашата нация всеки гражданин, независимо от статуса или произхода, може да следва и да постига мечтите си”, заяви Мелания Тръмп. Думите ѝ, изпълнени с оптимизъм и вяра в принципите на първия американски президент от Републиканската партия Ейбрахам Линкълн, прозвучаха като индиректна, но коренно противоположна позиция на крайнолевите демократи.

Тя изрази благодарността и гордостта си от отличието и заяви, че го приема „смирено”. Предпоследната първа дама се върна назад в историята, за да припомни пътя на Линкълн и да подчертае значението му като пример за америкнската нация.

„Той не е имал привилегировано детство, живял е в дървена колиба, но в нея е възпитан на упорита работа, състрадание, смелост и гордост от страната си. Неговата история ни напомня, че несгодите са създали някои от най-смелите лидери-новатори. Мисля, че днес можем да извлечем добър урок от това”, заяви съпругата на 45-тия американски президент и подчерта, че смята за своя мисия да изтъква и популяризира „заветните принципи на нацията за равенство и свобода на личността”.

Тя поздрави останалите наградени и специално Рик Гренел, бивш изпълняващ длъжността директор на Националното разузнаване на САЩ, който на същото събитие получи наградата Game Changer. Той е първият, открито заявил хомосексуалността си висш служител. След като получи приза, Гренел нарече награждаването си „наистина исторически момент“, а бившият президент Тръмп изрази уважението си към него с думите: „Нямаше по-добър говорител от него не само за хората в тази зала, но и за хората в нашата страна“.

Последните изяви на семейство Тръмп са в духа на заявеното му намерение отново да се кандидатира за президентския пост на следващите избори през 2024 г.  и този път той може би мъдро ще се възползва от харизмата на съпругата си, без да се бои, че тя ще измести светлината на прожекторите към себе си.

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: