Мелания Тръмп пак "открадна" шоуто на съпруга си

Мелания Тръмп пак "открадна" шоуто на съпруга си Снимка: medicinenet.com

Впечатляваща както винаги, 51-годишната бивша първа дама наруши мълчанието си, привличайки вниманието на републиканската аудитория с блестяща реч, след като получи ежегодната награда Spirit of Lincoln.

Бъдещето ни не е предопределено. В нашата нация всеки гражданин, независимо от статуса или произхода, може да следва и да постига мечтите си”, заяви Мелания Тръмп. Думите ѝ, изпълнени с оптимизъм и вяра в принципите на първия американски президент от Републиканската партия Ейбрахам Линкълн, прозвучаха като индиректна, но коренно противоположна позиция на крайнолевите демократи.

Тя изрази благодарността и гордостта си от отличието и заяви, че го приема „смирено”. Предпоследната първа дама се върна назад в историята, за да припомни пътя на Линкълн и да подчертае значението му като пример за америкнската нация.

„Той не е имал привилегировано детство, живял е в дървена колиба, но в нея е възпитан на упорита работа, състрадание, смелост и гордост от страната си. Неговата история ни напомня, че несгодите са създали някои от най-смелите лидери-новатори. Мисля, че днес можем да извлечем добър урок от това”, заяви съпругата на 45-тия американски президент и подчерта, че смята за своя мисия да изтъква и популяризира „заветните принципи на нацията за равенство и свобода на личността”.

Тя поздрави останалите наградени и специално Рик Гренел, бивш изпълняващ длъжността директор на Националното разузнаване на САЩ, който на същото събитие получи наградата Game Changer. Той е първият, открито заявил хомосексуалността си висш служител. След като получи приза, Гренел нарече награждаването си „наистина исторически момент“, а бившият президент Тръмп изрази уважението си към него с думите: „Нямаше по-добър говорител от него не само за хората в тази зала, но и за хората в нашата страна“.

Последните изяви на семейство Тръмп са в духа на заявеното му намерение отново да се кандидатира за президентския пост на следващите избори през 2024 г.  и този път той може би мъдро ще се възползва от харизмата на съпругата си, без да се бои, че тя ще измести светлината на прожекторите към себе си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: