Днес е последният ден за подаване на заявления в Столична община за екопечка

Днес е последният ден за подаване на заявления в Столична община за екопечка Снимка: pixabay

Днес е последният ден, в който всички желаещи да се включат в кампанията на Столична община и да заменят безплатно стария си отоплителен уред с нов, могат да подадат своите заявления.

Формулярите се подават в районната администрация, като за попълването им е необходима лична карта на собственика и нотариален акт на имота, в който ще бъде монтирана новата печка. Документите могат да се свалят от страницата на Столична община или да се получат и попълнят на място при подаването им.

Проектът е част от усилията на Столична община за подобряване качеството на атмосферния въздух и е насочен към подмяна на стари домакински отоплителни уреди на твърдо битово отопление – дърва или въглища, с по-екологични такива – на пелети, ток, ТЕЦ или газ. За участие са поканени всички граждани на Столична община.

Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и от националния бюджет на Република България.
Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: