Даниел Рикиардо подписа с Макларън заради прогреса на отбора

Даниел Рикиардо подписа с Макларън заради прогреса на отбора Снимка: flickr.com

Това заяви директорът на тима, Зак Браун

Главният изпълнителен директор на отбора на Макларън във Формула 1 Зак Браун, заяви, че Даниел Рикиардо се е съгласил да дойде в британския отбор през 2021 г. благодарение на прогреса и резултатите на тима в последните 2 години.

Браун опита да привлече австралийския пилот през 2018-а, за да замести напускащия тогава Фернандо Алонсо. Рикиардо обаче реши да отиде в представящия се по-добре през сезон 2018 отбор на Рено.

Това негово решение не бе изненадващо. През 2017-а и 2018-а преживяхме едни от най-лошите сезони в историята на Малкларън и единственото, което можех да предложа на Даниел, бяха обещания за това какво смятах да направя в отбора."

За съжаление това бяха просто думи - че ще привлека страхотен шеф на отбора, че ще имам невероятен дизайнер на колата, че ще набавим нужните ни финанси, че инвестираме в нов аеротунел. Направих доста обещания пред него. Но е разбираемо защо не успяхме да го привлечем през онзи сезон."

Днес обаче, вместо да обещавам, мога уверено да заявя - имаме невероятен тим шеф в лицето на Адреас Зайдъл, имаме страхотен дизайнер на колата Джеймс Кий. Година след разговорите ни Даниел можеше да види, че всяко едно от общенията ми към него аз успях да изпълня", заяви Зак Браун пред Fast Lane podcast.

През юни, когато бе оповестено преминаването на Рикиардо в Макларън през 2021 г., австралиецът заяви, че не е имало един решаващ фактор, който да го накара да се присъедини към легендарния британски състезателен тим.

Зак Браун има друго мнение по въпроса:

Даниел е голям фен на Зайдъл заради това, което последният постигна като ръководител в отбора на Порше в Световния шампионат за издръжливост. Със сигурност това е бил голям фактор, когато Даниел е вземал решението да се присъедини към нашия отбор."

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: