Петте най-скъпи мотоциклети в света

Петте най-скъпи мотоциклети в света Снимка: peakpx

Въпреки че в периода на самоизолация далеч не всеки може да отиде, където си иска, за заможните хора няма такива бариери, защото те могат да си позволят всякакъв вид транспорт - от скъпа яхта до личен самолет.

Много състоятелни хора предпочитат сухопътния транспорт, купувайки не само скъпи коли, но и мотоциклети.

Ето кои са 5-те най-скъпи мотоциклети в света, които могат да си позволят само избрани:
 

5. Harley Davidson Cosmic Starship

Мотоциклетът Harley Davidson Cosmic Starship е първият в списъка, чиято цена надхвърля 1 милион долара. Той е на пето място.

Мотоциклетът е оформен ръчно от известния дизайнер Джак Армстронг, което всъщност е основата за толкова високата цена на мотоциклета, тъй като някои от творбите на дизайнера струват повече от 3 милиона долара.

 

4. Yamaha BMS Chopper

На четвърто място е мотоциклет на стойност 3 милиона долара.

Този мотоциклет не е проектиран да се кара по пътя. По-скоро е екземпляр за колекционерите, за да се възхищават на красотата на машината. Рамата на мотоциклета е покрита с 24-каратово злато, което оправдава високата му цена.

3. Ecosse ES1 Spirit

Трето място в класацията заема мотоциклетът Ecosse Spirit, чиято цена е 3,6 милиона долара. Това е мотоциклет с титанова конструкция, пуснат в ограничена серия. Може да достигне скорост от 370 км/ч.

В същото време производителят, когато продава мотоциклет, настоява бъдещият собственик да премине майсторски клас за управление на мотоциклети, преди да се качи на машината.

2. 1949 E90 AJS Porcupine

Второ място в класацията на най-скъпите мотоциклети заема 1949 E90 AJS Porcupine на стойност 7 милиона долара.

Общо 4 модела мотоциклети са пуснати през 1949 г., така че моделът е наистина рядък, което се отразява на неговата стойност.

1. Neiman Marcus Limited Edition Fighter

Лидер в класацията е мотоциклетът Neiman Marcus Limited Edition Fighter, чиято цена възлиза на 11 милиона долара. Това е най-скъпият мотоциклет в света.

Neiman Marcus е американска верига от елитни магазини. Когато компанията обяви решението си да продаде мотоциклета на търг, това  събития привлече вниманието на пресата и цената скочи. Началната цена на търга беше 110 хил. долара, но в крайна сметка беше продаден за 11 милиона долара.

Според данни от март 2020 г. Neiman Marcus е на ръба на фалита, тъй като компанията не е в състояние да плати дълг от 4 милиарда долара. Според съобщения в медиите, компанията преди това е била принудена да затвори значителна част от магазините си, което е свързано с кризата поради пандемията от коронавирус.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: