Дуел на два от най-скъпите модели слушалки в света ще се проведе в София

Дуел на два от най-скъпите модели слушалки в света ще се проведе в София

За втора поредна година V System събира феновете на качествения звук на шоуто за потребителска аудио техника NEXT GEN Hi-Fi expo

Тази есен българските любители на качествената аудио техника ще имат възможност да присъстват на своеобразен дуел между два от най-скъпите модели слушалки в света -  Sennheiser HE1 и Hfiman Shangri-La SR. Устройствата, които струват съответно 140 000 лв. и 110 000 лв., за първи път ще бъдат изложени в едно помещение в София – нещо, което не се е случвало до сега никъде по света. 

Те ще могат да бъдат тествани от всеки желаещ в рамките на второто шоу за аудио техника NEXT GEN Hi-Fi expo, организирано от българската фирма V System.

Във фокуса - най-скъпите слушалки в света

Гвоздей на изложението в София, разбира се, ще бъдат най-скъпите слушалки в света  -Sennheiser HE1, които струват 140 000 лева. Те впечатляват както с безкомпромисния си звук, така и с оригиналния си дизайн, а усилвателят, който се предлага в комплект с тях, е изработен от мрамор Carrara. Това е един от най-ценните видове камък на планетата, който се добива край едноименния град в италианските Алпи и е известен с това, че с него са правили скулптурите си Микеланджело Буонароти и редица други ренесансови артисти. Със същия мрамор Микеланджело е създал своята скулптура „Давид“.

Слушалките Sennheiser HE1 са изключително лесни за ползване - капакът им се отваря с едно единствено докосване и всички елементи на усилвателя и бутоните излизат автоматично напред, а тръбите се издигат от корпуса. В рамите на изложението всеки посетител ще има възможност да се наслади на звука на най-скъпите слушалки в света.

Hifiman Shangri-La SR - нанотехнология в слушалките

Вторият впечатляващ модел слушалки, който ще бъде представен на шоуто, е Hifiman Shangri-La SR, достъпни на цена от 110 000 лева. Те се отличават с уникална HIFIMAN технология, базирана на нанотехнологични драйвери, изключително качество на звука, както и удобен за продължително използване дизайн.

След успеха на миналогодишното първо издание на NEXT GEN Hi-Fi expo, интересът към тазгодишното събитие е още по-голям. То ще се проведе от 12 до 15 октомври, в шоурума на V System на ул. Мила Родина, N30, в София. Посетителите ще имат възможност да изпробват много от най-добрите продукти в сферата на персоналното аудио, сред които най-новите модели на водещите брандове в света. Сред компаниите, чиито продукти ще бъдат изложени, са Sennheiser, beyerdynamic, Pro-Ject Audio Systems, Meze Audio, iFi Audio, Dan Clark Audio, Focal, HIFIMAN, EPOS Audio - Gaming, Antlion Audio, Ferrum Audio, EarMen, Nagaoka, Ortofon DJ, QED, Goldring, Q Acoustics, Audio-Technica и Genelec. В рамките на събитието ще се предлагат и много големи отстъпки на висококачествена Hi Fi техника, започващи от 10% и достигащи до впечатляващите 60 процента.

Плановете на V System включват организиране на подобни аудио изложения в редица градове на България, като още през тази година освен в София ще има и издание в Пловдив. За догодина пък екипът на компанията планира броят на градовете, в които ще се проведе NEXT GEN Hi-Fi expo, да се увеличи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: