Разкриха плантация за канабис в Хисаря

Разкриха плантация за канабис в Хисаря Снимка: pixabay.com

У собственика са открити суха марихуана и незаконни боеприпаси.

Служители на полицията в Хисаря задържаха 42-годишен мъж, собственик на плантация за канабис. Мъжът е задържан, след като служителите на реда открили, че отглежда марихуана в наследствен имот в хисарското село Красново.

В хода на последвалите процесуално следствени действия са иззети над 40 растения с различна височина и стадии на развитие, много добре култивирани с образувани глави- съцветия. Плантацията била снабдена и с капково напояване.

При претърсване на имота полицаите открили още 260 г суха марихуана, натъкнали се и на незаконни боеприпаси, за които лицето не притежавало разрешително.

Последвало претърсване и на територията на друго пловдивско село - Бойково, където лицето имало настоящ адрес. Там полицейските служители открили и иззели още 100 г суха марихуана на глави. Общото количество наркотично вещество възлиза на 360 г.

Пловдивчанинът, който шофирал, за да се придвижва между имотите си, бил причакан и спрян за проверка малко преди прибирането му в къщата на територията на хисарското село, а тестът за дрога показал положителна стойност за употреба на наркотици.

Случаят е докладван на Районна прокуратура, Пловдив, а на задържания мъж ще бъдат повдигнати общо 4 обвинения.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: