Пиер Гасли ще стартира 16-и за Гран при на Тоскана

Пиер Гасли ще стартира 16-и за Гран при на Тоскана Снимка: wikimedia.org

Победителят на „Монца" нямаше късмет в квалификацията на пистата "Муджело"

Пиер Гасли от отбора на Алфа Таури се класира на една 16-а позиция за състезанието на пистата „Муджело" във Формула 1.

Французинът, който спечели първата си победа в кариерата си в Гран при на Италия миналата седмица, заяви, че грешни настойки на болида му и липса на заряд в хибридната батерия на двигателя му са сред причините да не успее да се класира по-напред в съботната квалификация.

Изключително разочароващо е, че след толкова добрия резултат в предходното състезание сега се намираме толкова назад в класирането."

Допуснахме някои грешки, а в средата на колоната те се наказват моментално, защото разликите са изключително малки."

Направихме някои промени в настройките на колата в последната свободна тренировка преди квалификацията. Изглежда, че това ни забави, вместо да ни направи по-бързи."

„Като прибавим, че зарядът на хибридната ми батерия свърши 400 метра преди финала, може да се направи сметка къде изгубихме времето, което ни струва отпадане в първата част на квалификацията днес", допълни Гасли.

Запитан дали разочарованието от резултата в квалификацията е по-голямо заради класирането му в Италия, пилотът на Алфа Таури коментира:

Не мисля. Миналата седмица имахме много късмет и добра кола, която да ни спечели нужното време за победа. Днес просто се върнахме към реалността, която е много конкурентна група от 4-5 отбора с близки възможности."

Става въпрос за половин десета от секундата в много от случаите. Ако изгубиш това време, просто си назад в класирането", завърши победителят от Гран при на Италия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: