Алфа Таури има амбицията да стане един от водещите отбори във Формула 1

Алфа Таури има амбицията да стане един от водещите отбори във Формула 1 Снимка: flickr.com

Това заяви пилотът на тима, Пиер Гасли

Пилотът на Алфа Таури, Пиер Гасли, сподели, че оставането му в отбора не е лош вариант в дългосрочен план поради намерението на базирания в Италия тим да се развива и да стане един от редовните претенденти за победите и подиумите във Формула 1.

Младият французин се представя на ниво през този сезон и успя да спечели първа победа в кариерата си по време на Гран при на Италия в хаотичното състезание на пистата „Монца".

Само преди 12 месеца Гасли бе преместен от „големия" отбор във Формула 1 на компанията за енергийни напитки Ред Бул заради лошо представяне. Подобрената му форма през 2020 г. засили спекулациите, че се готви нова рокада, с която Гасли ще се върне в Ред Бул до Макс Верстапен.

Това бе отречено от шефа на тима на Ред Бул във Формула 1, Кристиан Хорнер.

Независимо от това Гасли вярва в успеха и на по-малкия отбор на Ред бул, Алфа Таури. Съвсем скоро бе обявено, че Ред Бул и Алфа Таури ще използват един и същ аеротунел, в който да изследват заедно елементи по развитието на болидите си.

Това значи, че в бъдеще двата отбора ще работят в доста по-тясно сътрудничество и че динамиката помежду им ще се промени. Алфа Таури вече няма да е просто „Б-отборът" на Ред Бул. 

Подходът на тима е видно, че се променя. Отношенията ни с Ред Бул вече няма да са като на по-голям и по-малък брат. Определено сега Ред Бул е по-добрият отбор, който регулярно се бори за победи и подиуми, но целта ни с Алфа Таури е да успеем да се развиваме и в някакъв момент да се състезаваме на едно ниво с Ред Бул", заяви Гасли.

Основната цел на всеки отбор във Формула 1 е да бъде разпознаван и запомнен със своите собствени постижения. Алфа Таури има амбиции да се превърне в един от водещите отбори и вече няма да сме „втори" отбор на Ред Бул, както преди се смяташе. Определено няма да е лесно да постигнем това, нито ще успеем за година или две, но знаем какво се изисква от нас да направим, което е най-важното", завърши Пиер Гасли.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: