Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран при на Тоскана

Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран при на Тоскана Снимка: wikimedia.org

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 и шесткратен световен шампион, Люис Хамилтън, спечели първата позиция в квалификацията за Гран при на Тоскана на пистата „Муджело", 10-и кръг от календара за сезон 2020-а.

Британецът записа най-добро време от 1 мин. 15,144 сек., с което изпревари съотборника си Валтери Ботас, който остана на второ място на 0,059 сек. от топ постижението за съботната квалификация.

Третата позиция остана за Макс Верстапен от отбора на Ред Бул, който записа време с 0,365 сек. по-бавно от това на Хамилтън.

Четвърти се нареди другият Ред Бул на Алекс Албон, а 5-и изненадващо се класира Шарл Льоклер с Ферари. Легендарният италиански отбор празнува своето състезание номер 1000 в историята на Формула 1 и това класиране на младия им пилот е като малка утеха за ужасяващо слабия сезон 2020, който прави най-успешният тим в историята на спорта.

Серхио Перес и Ланс Строл от отбора на Рейсинг Пойнт се наредиха 6-и и 7-и на старта за състезанието в неделя.

Даниел Рикиардо от Рено даде време достатъчно силно за 8-о място.

Карлос Сайнц от Макларън се класира на 9-а позиция, а другото Рено, управлявано от Естебан Окон, остана 10-о, след като французинът направи грешка в последния си бърз тур в квалификацията, завъртайки се на трасето.

11-и ще потегли в състезанието Ландо Норис от Макларън, след липса на темпо за него през целия състезателен уикенд. Това е първо отпадане за Норис от втората част на квалификацията от Гран при на Италия през 2019 г. насам.

12-и резултат записа Данийл Квят с Алфа Таури, а 13-и се нареди Кими Райконен с Алфа Ромео.

Себастиан Фетел от Ферари достигна едва до 14-о мясло след нова порция проблеми с колата. 15-ата позиция е за Ромен Грожан от отбора на Хаас.

16-и остана победителят от Гран при на Италия, Пиер Гасли с Алфа Таури, като проблеми с настройките го лишиха от по-добро класиране в съботната квалификация.

17-и и 18-и ще потеглят Антонио Джовинаци и Джордж Ръсел, съответно от Алфа Ромео и Уилямс.

19-и се класира съотборникът на Ръсел в Уилямс, Никълъс Латифи, а последен остана Кевин Магнусен с другата кола на Хаас.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: