Лидерите в Пентагона искат война, за да бъдат щастливи подизпълнителите

Лидерите в Пентагона искат война, за да бъдат щастливи подизпълнителите Снимка: https://pixabay.com/

Президентът Доналд Тръмп заяви в понеделник, че висшите ръководители на Министерството на отбраната искат да продължат да водят войни, за да поддържат изпълнителите в отбраната „щастливи“.
 

Тръмп продължава да се бори с твърденията, че е направил обидни коментари за падналите американски военнослужещи.

На пресконференция в Белия дом Тръмп повтори твърдението си, че става въпрос за „измама“ и каза: „Не казвам, че военните са влюбени в мен. Войниците са.”

Той обаче добави: „Лидерите в Пентагона вероятно не са, защото не искат да правят нищо друго, освен да водят войни, така че всички онези прекрасни компании, които правят бомбите, правят самолетите и правят всичко останало, да останат щастливи.“

Отношенията на Тръмп с военните са обтегнати, тъй като той заплаши, че това лято ще използва Закона за въстанията, за да осигури войски за правоприлагане по време на протестите след смъртта на Джордж Флойд. Генерал Марк Мили също изрази съжаление, че се е разхождал с Тръмп през площада „Лафайет" за снимка по време на протестите.

Министърът на отбраната Марк Еспер, когото Тръмп назначи, беше главен лобист на подизпълнителя в отбраната Raytheon Co., преди да стане министър през 2017 г.

Още по темата във

facebook
Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Сподели тази статия в: