6 начина да оптимизираме домашния си офис

6 начина да оптимизираме домашния си офис Снимка: Photo by Carl Heyerdahl on Unsplash

Работата от вкъщи може да се превърне в приятно занимание, когато отделим специален кът, в който да бъдем насаме с мислите си.

Преместването от офис в хоум офис беше стресиращо за всички. Но след като минаха няколко месеца, всичко започва да има малко повече смисъл и да придобива рутина. Но за много от нас може нещо да липсва.


И това е именно офисното пространство. Едва ли много хора са предвиждали, че работният ден ще бъде преместен във всекидневната. Затова и не всеки има специално отделено място за работа. Но това е от изключителна важност, за да бъдем продуктивни и да се чувстваме приятно и спокойно.


Ако търсите - или имате нужда - да подобрите домашния си офис с някои нови мебели и аксесоари, може да е бързо, лесно и евтино да поръчате нещо онлайн. Но винаги трябва да обръщаме внимание на скритите клопки, както и да вземем няколко неща предвид.


Избиране на пространство


Най-важната стъпка за подобрение на домашния офис е избиране на подходящо място. Разгледайте апартамента/къщата си и изберете място, където да се усещате комфортно. Представете си как стоите там по 8 часа на ден и извършвате голяма част от работата си.


После помислете за това как можете да затворите вратата зад това място, след като работният ден приключи. Ако имате възможността буквално да го направите, би било най-добре. Ако ли не, намерете начин да отделите визуално това пространство от останалата част от дома ви. По този начин ще знаете, че има физическа преграда между работния и личния ви живот, което ще ви помогне да намерите така търсения баланс между двете.


Разходи


Направете си бюджет. Включете в него елементи като бюро, стол, индикатор за задачи, ергономични инструменти (поставка за документи, органайзер за канцеларски материали и др.). Обмислете и аксесоари като произведения на изкуството и растения, тъй като те могат да подобрят цялостното прекарване в пространството и да донесат комфорт.Размер


Вземете рулетка и изпробвайте как ще изглеждат новите мебели в пространството. Пробвайте да направите скица на мястото на ръка или във фотошоп. След това облепете пода с тиксо или с картон с размерите на новите мебели, за да придобиете пространствена представа как ще изглежда офисът ви.Ергономични фактори


Комфортът е важен, а добрите ергономични решения са още по-важни. Имате ли нужда от бюро и стол за задачи? Или бихте се възползвали от меки седалки, като шезлонг или диван, за някои от вашите работи? Обичате ли да се изправяте и да работите? Може би маса с височина на бар и табуретки имат по-голям смисъл за вас. Премислете как прекарвате деня си и кое ще работи най-добре за нуждите ви.


Местоположение


Има ли достатъчно офис пространство в домашния ви офис? Ще участвате ли във видео разговори? Естествената светлина винаги може да подобри начина, по който изглеждаме във видеото. Търсете източници на светлина от различни ъгли, като избягвате светлина, падаща отдолу. Вземете под внимание и шума в близост до работното пространство на домашния ви офис; ако сте на сутрешна конферентна връзка, гласът на вашето дете ще алармира ли вашите колеги?


Свързаност


Имате ли нужда от кабели за захранване/данни? Помислете за дължините на кабелите и разстоянието от контактите. Ще трябва ли да се свържете с принтер, екран, високоговорители, камера и т.н.? Ако можете да поставите работното си пространство възможно най-близо до рутера, може да сведете до минимум бъдещите технологични главоболия.


Създаването на уютен домашен офис е изключително важно, за да имаме продуктивен работен ден. Обаче трябва да запомним, че винаги е полезно да имаме спокойно място за почивка в дома си. Затова запомнете да изключите всичко, обвързващо ви с работата, в края на работния ден и да се насладите на заслужена почивка.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: