Канадците не искат да се връщат на работа в офиса

Канадците не искат да се връщат на работа в офиса Снимка: Pixabay

След няколко месеца дистанционна работа канадците нямат желание да се върнат обратно в офисите.

Това показва проучване на ADP Канада, според Les Affaires. Едва 14% от взелите участие в допитването са заявили, че са нетърпеливи да се върнат на работните си места в офисите, докато този процент само преди няколко месеца е бил 33%.

Други 18% от жителите на Канада категорично уверяват, че пред тях изобщо не стои въпросът за връщане към този начин на работа, дори това да означава да напуснат. С други думи, един от трима канадци (32%) вече не иска и да чуе за работа от офиса.

Ако от работодателя им бъде предоставен избор, 59% от запитаните биха предпочели да работят от вкъщи поне три дни в седмицата. Без обаче да се намалява заплащането им: в това отношение само 4% казват, че биха се съгласили да обмислят подобна възможност и то само ако това е придружено от намаляване на отработените часове.

Изследването също така посочва, че един от четирима анкетирани (28%) ще се радват да работят при гъвкаво работно време, а 29% са на мнение, че работодателите им ще са готови да им предложат такава възможност „в рамките на следващите пет години“.

Резултатите показват, че в страната си проправят път съвсем нови тенденции и че „наистина се очертава голяма промяна на работното място", обобщава Джорджана Мунтеану, съветник по човешките ресурси в ADP Канада.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: