Хамилтън изпитвал притеснения за гумите си в Гран при на Белгия

Хамилтън изпитвал притеснения за гумите си в Гран при на Белгия Снимка: wikimedia.org

Британецът сестрахувал да не се повтори ситуацията от "Силвърстоун"

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 и шесткратен световен шампион Люис Хамилтън заяви, че се е притеснявал от това да не спука гума вследствие на претоварването й по време на Гран при на Белгия, подобно на случилото се в последната обиколка на Гран при на Великобритания в началото на август.

Хамилтън направи само едно спиране в бокса по време на състезанието на пистата „Спа", което бе в 11-ата обиколка, продиктувано от ранното излизане на Кола за сигурност. 

Британецът сложи най-твърдите гуми за състезателния уикенд, хард, и трябваше да направи с тях оставащите 33 обиколки до края на надпреварата, която спечели.

В края на състезанието пилотът на Мерцедес направи няколко коментара по радиото към тима си, че се съмнява гумите му да изкарат до финала.

„Не беше лесно състезание. Няколко момента направиха нещата по-сложни. Блокирах предна дясна гума два пъти и започнах да получавам вибрации, които се усилиха към края на състезателната дистанция", заяви Хамилтън.

Температурата в гумите започна да пада в един момент и колкото и да карах бързо, не можех да ги вкарам отново в оптимална работна температура. Изглежда, това се дължи на износването на самите гуми."

Беше напрегнато, защото се притеснявах да не се случи проблем с гумата като на „Силвърстоун", където предна лява се спука в последната обиколка. Накрая просто закарах колата до финала, за да предпазя гумите."

Люис Хамилтън коментира и старта на състезанието, когато съотборникът му Валтери Ботас имаше шанс да го изпревари:

Ботас направи по-добър старт от мен и преди „изкачването" към правата „Кемъл" бе точно зад мен".

„Това, може би, ми помогна, защото той беше твърде близо до мен преди преминаването през завоя „Червената вода", където състезателната линия е само една. Вероятно му се е наложило да пусне газта за малко, което не му даде възможност да ме атакува на правата", завърши победителят от Гран при на Белгия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: