Компания предложи да създава цифрови клонинги на хора за различни нужди

Компания предложи да създава цифрови клонинги на хора за различни нужди

Технологията се развива успешно

Във Великобритания започна развитието на индустрия за създаване на клонинги на хора, чрез използването на изкуствен интелект (ИИ), съобщава Daily Mail. Цифров двойник на човек може да бъде създаден за всякакви нужди.

В момента компанията Delphi започна да предлага продукти на базата на своята невронна мрежа, използваща компилация от PDF-файлове, видео и звукозаписи, подкасти, изображения и друго съдържание, за да се получи аватар, който  100% да е подобен на човека. ИИ-копията могат да се използват за срещи, обаждания, отговори по електронна поща и други нужди, когато на човек му се налага да отсъства, оставяйки на свое място своя "представител".

Delphi е една от първите компании, на кояго ѝ се отдаде да постигнае съществен пробив в тези технологии, създавайки правдоподобни ИИ — клонинги на хора, имитиращи не само изражението на лицето, но и емоциите, маниера на водене на диалог и логиката на "собственика". Продуктите на Delphi вече имат свои първи фенове и потребители. Един от най-известните сред тях във Великобритания е д-р Дийпак Чопра, който използва клонинг за обаждания в Zoom.

Простотата на технологията се изразява в това, че потребителят може да си поръча такъв клонинг и той ще бъде разработен само за час. Разработчиците ще проверят реалистичността на двойника, след което ще го стартират.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: