Apple измисли как да предотврати кражбата на айфони

Apple измисли как да предотврати кражбата на айфони

Apple ще разшири възможностите за ремонт с поддръжка oт използвани оригинални части

Apple обяви актуализация за iPhone, за да предотврати кражба на техника с цел продажба на резервни части или повторно активиране.

Актуализираната функция за заключване на активирането ще предотврати използването на части от откраднати устройства в други смартфони. Също така ще стане невъзможно повторното активиране на откраднат телефон.

Компанията също така обяви нови протоколи като част от своите актуализирани насоки за ремонт на устройства. Използваните оригинални части на Apple вече ще бъдат фабрично калибрирани. Това ще позволи на клиентите и независимите сервизи да използват официални използвани части за ремонт тази есен.

„Тези мерки са насочени към гарантиране на поверителността и сигурността на потребителите, увеличаване на дълготрайността на продуктите и минимизиране на въздействието върху околната среда от ремонтите“, каза компанията в прессъобщение.

Apple предоставя информация за ремонти и използвани части направо в настройките на iOS. Компанията планира да разшири тази функция през есента, за да включи данни за това дали при ремонт е използвана нова или използвана оригинална част.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: