Компания създава миниатюрни модели на автомобили, които струват по-скъпо от истинските


Най-скъпият модел е реплика на Ferrari 250 GTO за 29 760 долара.

Компанията Amalgam, основана през 1995 г. в Бристол (Великобритания), стана известна, благодарение на създаването на миниатюрни модели на емблематични спортни автомобили, които удивляват със своя външен вид и висока детайлност.

Благодарение на тесните връзки с такива гиганти, като Ferrari, Lamborghini и Aston Martin, фирмата Amalgam има достъп до секретите за създаване на оригиналните автомобили, техните цветове, форми и конструкция.

Всеки модел на Amalgam е създаден с невероятна точност и внимание. 250 до 450 часа са необходими за пресъздаването даже на най-малките детайли на автомобилите в мащаб 1:8. Това обяснява тяхната висока цена, която може да достигне до 30 000 долара на модел. Компанията предлага както ограничени по тираж версии, така и модели по индивидуални поръчки.

Наскоро компанията анонсира нови модели, които ще бъдат част от колекцията - легендарния Lamborghini Countach LP400 и бъдещия Lamborghini Revuelto. Countach LP400 ще пресъздаде всички черти на оригинала, включително функционалните врати-ножица и атмосферния V12. Revuelto, макар и засега представен само в цифров вид, вече заинтригува клиентите с обявената цена от 16 400 долара.

Най-скъпият модел на сайта на Amalgama е репликата на Ferrari 250 GTO за 29 760 долара. Но на върха по цени се изкачват двата модела Mercedes от Формула 1 в мащаб 1:4, като всеки от тях струва 41 145 долара.

За тези, които мечтаят за миниатюрен модел, но разполагат по-скромен бюджет, Amalgam предлага реплики в мащаб 1:18, чиято цена започва от 1000 долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: