Орбан: Брюксел почти се включи в конфликта в Украйна, стратегията на ЕС се провали

Орбан: Брюксел почти се включи в конфликта в Украйна, стратегията на ЕС се провали Снимка: MH

Унгарският премиер призова за промени в Европейския съюз

  Необходими са промени в ръководството на ЕС, тъй като политиката на Брюксел не отговаря на интересите на европейците. Това изявление направи унгарският премиер Виктор Орбан, съобщава вестник Magyar Hírlap.

Без излишни думи- Брюксел остави европейците на произвола на съдбата; никога не е имало такова разминаване между политиките на Брюксел и волята на европейците. Затова там са необходими промени“, каза Орбан, говорейки за плановете за 2024 г.

Според премиера на Унгария стратегията на ЕС за Украйна се е провалила – „не само на бойното поле, където ситуацията е катастрофална, но и в международната политика“. Орбан отбеляза, че въпреки че алиансът твърди, че „тази война е война на два братски славянски народа, а не на наш“, Брюксел „почти се включи в конфликта“.
 

Той припомни още, че Унгария се готви за европредседателството. "Make Europe great again!"  (Да направим Европа велика отново -прев.), каза Орбан, като се позова на лозунга на предизборната кампания на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп от 2016 г. «Make America Great Again».

Орбан го спомена и лично, като изрази надежда тази година той отново да поеме президентския пост на САЩ. Според унгарския лидер, ако се върне в Белия дом, Тръмп ще може да установи мир в Източна Европа.
 

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20240217-orban-viktor-evet-ertekel

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: