Тръмп прие Орбан в имението си във Флорида

Тръмп прие Орбан в имението си във Флорида Снимка: ФБ

Орбан се срещна с Тръмп в имението му Мар-а-Лаго във Флорида

Унгарският премиер Виктор Орбан се срещна с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в имението му Мар-а-Лаго във Флорида, съобщава Hirado.hu.

„Ясно е, че завръщането на Доналд Тръмп в Белия дом ще означава, че Съединените американски щати отново ще имат силен президент. И по същия начин, от гледна точка на унгарско-американските двустранни отношения, можем да кажем, че те достигнаха своя абсолютен връх по време на президентството на Доналд Тръмп“, коментира унгарският външен министър Петер Сиярто пътуването на министър-председателя.

Представители на Тръмп заявиха, че срещата е повдигнала "широк кръг от въпроси, засягащи Унгария и Съединените щати, включително критичното значение на силните и сигурни граници за защита на суверенитета на всяка нация", съобщи NBC News, цитирайки кампанията на републиканците.
 

След срещата Орбан публикува снимка на страницата си във Фейсбук на стълбите на дома на Тръмп.

„Направете Америка отново велика, г-н президент!“ — подписа публикацията министър-председателят.

Преговорите между Орбан и Тръмп бяха разкритикувани от сегашния президент на САЩ Джо Байдън, който, подобно на предшественика си, обяви намерението си да участва в изборите през 2024 г.

„Знаете ли с кого ще се срещне днес в Мар-а-Лаго? С Орбан от Унгария, който директно каза, че демокрацията не работи“, каза той на среща със свои поддръжници във Филаделфия, Пенсилвания.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: