Байдън заяви, че иска да се качи на дърво

Байдън заяви, че иска да се качи на дърво Снимка: Public Domain/Official White House

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви на среща със спонсори, че иска да се качи на дърво

Президентът на САЩ Джо Байдън по време на среща със спонсори на предизборната си кампания заяви, че иска да се качи на дърво, пише прес службата на Белия дом.

За това съобщи Агенцията за икономическа информаиця Прайм.

В предградие на Сан Франциско ръководителят на Белия дом говори на мероприятие за набиране на средства. Събитието се проведе в частна резиденция, където бяха допуснати тесен кръг журналисти от президентското обкръжение. 

Президентът произнесе речта си във вътрешния двор. Както отбелязва журналист, "Байдън се пошегува, че иска да се качи на голямото дърво в средата на двора, защото не му се иска да се прибере вкъщи".

Репортерът уточни по-късно, че не е напълно ясно дали президентът се е пошегувал.

По-рано медии писаха, че Байдън все по-често носи спортни обувки, тъй като обкръжението му на фона на наближаващите избори се страхува, че президентът ще падне, както неведнъж се е случвало преди. Във вторник той се спъна на стълбата на самолета си, но успя да се задържи на краката си.

Байдън обича да се шегува. Така например, той често казва на хората, намиращи се на високи конструкции, да не скачат оттам, а също така иронизира преклонната си възраст, добавяйки стотици години към политическия си опит. 

Миналата седмица президентът попадна в конфузна ситуация на подобно на сегашното полузакрито мероприятие за набиране на средства. Той разказа историята как е решил да се кандидатира за президент, а след това е забравил за това и е повторил същото. Белият дом обясни неловката ситуация с емоционалността на президента.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: