„Законът е безсилен, никой вече не се страхува от затвора”

„Законът е безсилен, никой вече не се страхува от затвора” Снимка: News Center Main

Казва го 87-годишната Марджъри Пъркинс от гр. Брунсуик, САЩ, която успя да отблъсне нощен нападател в дома си

Пред Associated Press възрастната дама разказва, че се събудила около 2 часа сутринта, за да види до леглото си младеж с нож, който заплашил „да я нареже”. Но без да загуби присъствие на духа, г-жа Пъркинс си рекла: „Ако той ще ме реже, аз пък ще го сритам“. 

След това бързо „скочила в обувките си” и грабнала един стол. Защитавала се с променлив успех, докато нападателят ѝ внезапно казал, че е „ужасно гладен”. Тя му посочила кухнята, където му сервирала бисквити, фастъчено масло, мед, две мандарини и две протеинови напитки. 

И докато младежът утолявал глада си, смелата дама набрала 911 на своя стар телефон с шайба. Натрапникът избягал, още докато г-жа Пъркинс разговаряла с диспечера, но бил заловен на няколко пресечки. В дома на възрастната жена екипът на 911 от щата Мейн открил ножа, ризата и обувките на натрапника, плюс бутилка вода, смесена с алкохол. 

Тийнейджърът е обвинен в опит за кражба с взлом, престъпни заплахи и непозволена консумация на алкохол, тъй като се оказал непълнолетен. Заради това самоличността му не е оповестена, но г-жа Пъркинс познала в него съседско момче, което миналата година окосило двора ѝ.

Тя казва, че въпреки инцидента се чувства в безопасност в дома си, в който живее вече 42 години. Възрастната жена обаче се тревожи от нарастващата престъпност. Според нея, в последно време ситуацията се е влошила, законът е отстъпил, а „Хората вече не се страхуват от нищо.  Чувстват, че могат да правят каквото си искат“.

Марджъри Пъркинс се е отървала с натъртване на главата. „Виках за помощ, но никой не ме чу”, казва тя пред The Times Record, но признава, че нещата биха взели лош обрат, ако столът не ѝ е бил под ръка. 

Случаят придоби международна известност, а г-жа Пъркинс стана новата знаменитост на Америка, включитено с практическия съвет : „Ако ви нападнат, не се сковавайте и не губете време да плачете, а бъдете готови да се защитите, дръжте нещо подходящо наблизо”. Тя вече разполага с бейзболна бухалка, подарена ѝ от неин съсед.  А заключението ѝ, че затворът не предизвиква страх, стана повод за бурни дискусии за условията в заведенията за лишени от свобода.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: