Apple отлага пускането на новия iPhone 12 за октомври

Apple отлага пускането на новия iPhone 12 за октомври

Компанията ще се съсредоточи върху съпътстващите продукти и услуги.

Презентациите на Apple винаги завършваха с „още нещо“ - известната фраза на Стив Джобс, след която той представя нещо ново. Но представянето на 15 септември ще се проведе по-скоро във формат „без още едно нещо“, след като компанията обяви, че  отлага пускането на новия iPhone 12 за октомври. Причината е забавяне във веригата за доставки на фона на глобалната пандемия.

В резултат на това в днешната презентация, озаглавена „Времето лети“, Apple ще се съсредоточи върху съпътстващите продукти, като Apple Watch от шесто поколение, новия iPad Air, новите безжични слушалки AirPods Studio и приложението за търсене на изгубени вещи AirTags.

Както отбелязва Financial Times, отсъствието на новия iPhone ще позволи на компанията да покаже, че не е зависима от своя водещ продукт. За текущата фискална година, която приключва през септември, приходите на Apple се прогнозират на $ 274 млрд. Приходите от продажби на iPhone за периода са паднали с 16% и днес представляват 44% от общите печалби на компанията, докато продажбите на аксесоари са се увеличили със 144%, тези на iPads са се увеличили с 45%, а на услугите - със 162%. 

На всеки 100 продадени iPhone компанията продава 49 чифта AirPods и 14 умни часовника Apple Watch, според анализаторската компания Canalys. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви пред CNBC, че компанията е изпреварила с шест месеца целта си да увеличи годишните приходи от услуги до $ 50 милиарда.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: