Министър Богданов: Повишаваме сигурността в оръжейните заводи

Министър Богданов: Повишаваме  сигурността в оръжейните заводи Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Трябва да се актуализират мерките за охрана, посочи той

Държавата е предприела всички необходими действия, за да се повиши сигурността на производството и на хората в оръжейните заводи. Към момента всички мерки за безопасност на базите са предприети, има и допълнителни нива на сигурност, които са имплементирани за всеки един от обектите, не само в държавните, но и в частните предприятия от българската военна индустрия. 

Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов по време на посещението си във ВМЗ – Сопот. По думите му допълнителни мерки са предприети още вчера.

Богданов поясни, че всички складове са проверени и са предприети действия за охраната им. „Всички институции работим в пълен синхрон. Това е ключова индустрия за България”, допълни икономическият министър. По негови думи в сектора са заети около 70 хил. души, а предприятията работят на максимални капацитети. „Правим всичко възможно да се актуализират мерките за охрана, за да подсигурим компаниите да продължат да работят спокойно. Идеята е да намалим риска от възможни инциденти“, каза още той.

Министър Богданов посети производствените бази на „Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД в гр. Сопот и на “Арсенал” АД в Казанлък, съвместно с гл. комисар Атанас Илков, директор главна дирекция “Национална полиция” и Емил Ангелов, началник сектор Контрол по общоопасните средства при ГДНП, представители на Министерство на отбраната, както и заместник-председателят на ДАНС Станислав Станчев.

Посещението е във връзка с възложените от премиера акад. Денков проверки и предприемане на превантивни действия за сигурността на държавните и частни производствени предприятия от българската военна индустрия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: