Служебното правителство не е разплащало ремонти, които са незаконно строителство

Служебното правителство не е разплащало ремонти, които са незаконно строителство Снимка: shutterstock.com

Министър Шишков: Служебното правителство не е разплащало и няма да разплаща ремонти, които са незаконно строителство

„Служебното правителство не е разплащало и няма да разплаща ремонти, за които е констатирано, че са основни и представляват незаконно строителство. Това, което е разплатено до сега е за текущ ремонт и поддръжка, за които няма и няма да има актове за незаконно строителство.“

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в интервю за предаването „Твоят ден“ на телевизия Нова нюз. 

Гласуваните от Министерския съвет пари са за погасяване на стари задължения на Агенция „Пътна инфраструктура“ от 2021-ва година, като тези дейности са текущ ремонт и поддръжка с минимални елементи на основни ремонти.

Шишков беше категоричен, че е направен точен анализ кои обекти са незаконно строителство и едва след това е започнало разплащане за извършените дейности.

Министърът отново изтъкна, че мащабът на констатираното незаконно строителство е в рамките на възлагания за около 1 млрд. лв. В това число влизат основни ремонти, възлагани като текущи, възлагания за четвърти и пети участъци на магистрала „Хемус“ плюс язовири, строени без строителни книжа.

„Ако актовете за незаконно строителство по всички пътни участъци в страната влязат в сила, това би означавало, че трябва да направим забрана за ползване на голяма част от пътищата, а това няма как да стане“, беше категоричен Шишков.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: