Kакво е "Режим на Бога" в популярната социална мрежа

Kакво е "Режим на Бога" в популярната социална мрежа Снимка: https://pixabay.com/

WP: Инженерите на Twitter имат начин да публикуват от името на всеки потребител

Анонимен информатор измежду бивши служители на Twitter, в показания пред Конгреса на САЩ и Федералната търговска комисия, заяви, че инженерите на популярната социална мрежа все още имат достъп до програмата "Режим на Бога" (GodMode).

Това съобщава The Washington Post.

Свидетелствата на новия информатор показват, че програмният код на GodMode е останал достъпен на лаптопа на всеки инженер в компанията и при Илон Мъск. Според екранната снимка в материалите, програмата позволява на потребителя на GodMode и да изтрива всякакви туитове ”, се казва в статията.

Според WP програмата God Mode също така включва коментар с главни букви: „Помислете, преди да го направите.“ Според журналисти той е написан, за да убеди инженерите да използват кода само в крайни случаи. Информаторът уточнява, че за да се стартират привилегировани функции, е достатъчно да се промени елемент в кода от „False“ на „True“.

През 2020 г. тийнейджъри хакнаха Twitter, в резултат на което получиха достъп до публикуване на съобщения, включително от акаунти на президента на САЩ Джо Байдън, милиардера Джеф Безос, бизнесмена Илон Мъск, както и официални акаунти на компании и организации. 

Според информатора, младите хакери са използвали "God Mode", до който тогава са успели да получат достъп.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: