72-годишният създател на С++ сподели "главния съвет за цял живот"

72-годишният създател на С++ сподели "главния съвет за цял живот"

По-добре не може и да се каже

72-годишният създател на езика за програмиране С++ посъветва да не вършим само една работа през целия си живот. Бьорн Страуструп наскоро сподели ценни житейски съвети в интервю за Honeypot.io. 

Страуструп, чийто език за програмиране С++ е пуснат за първи път през 1985 г., подчерта, че е важно да се избягва свръхспециализацията и да продължаваме да оставаме отворени за промените.

Страуструп подчерта важността на общуването, призовавайки технологичните ентусиасти да общуват с потребителите, да ги слушат и ефективно да им донасят своите идеи. Той подчерта, че за да постигнем успех е необходимо не само да програмираме, но и да разбираме културата и да умеем да изразяваме идеите си.

Съветите на Страуструп отразяват собствения му опит, когато той по погрешка става програмист, като неправилно изтълкува името на курса по време на следването си. Той подчерта, че широкото образование и многостранните умения са важно условие за разпознаване и използване на възможностите.

В същото време той с хумор призна, че даването на съвети може да бъде не по-малко трудно от получаването им.

Думите му служат като напомняне, че балансираният живот, способността за адаптация и цялостното портфолио от умения и навици са ключът към успеха в постоянно развиващия се свят.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: