Принудиха Google да премахне ограниченията за потребителите в Индия

Принудиха Google да премахне ограниченията за потребителите в Индия Снимка: ferra.ru

"Прилагането на тези промени ще бъде сложен процес"

Google заяви, че ще позволи на индийските потребители да избират странични начини на плащане и ще им даде възможност да избират търсачка по подразбиране. По-рано компанията получи глоба от 161 милиона долара.

За това съобщава Al Jazeera.

"Внедряването на тези изменения в екосистемата ще бъде сложен процес и ще изисква значителни усилия от наша страна, и в много случаи значителни усилия от страна на партньорите", се казва в съобщението на Google.

Миналата седмица Върховният съд на страната потвърди антимонополните правила, като отхвърли протеста на  Google срещу решението на Комисията по конкуренция на Индия (CCI), в което се посочва, че компанията злоупотребява с позицията си на пазара, и й нареди да промени методите за популяризиране на системата Android  в страната.

През октомври миналата година CCI постанови, че Google е използвала господстващото си положение на Android и й нареди да премахне ограниченията за производителите на устройства, включително тези, свързани с предварително инсталираните приложения и изключителността на търсачката. Комисията също така глоби Google със 161 милиона долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: