Крал Чарлз III изхвърли брат си Андрю от Бъкингам

Крал Чарлз III изхвърли брат си Андрю от Бъкингам Снимка: zetabizu.com

Опозорен от сексуалните си прищевки на младини, 62-годишният Андрю през 2020 г. се отказа от задълженията си като член на кралското семейство.

Сред прегрешенията му са и връзките с Джефри Епщайн и Гислейн Максуел, осъдени за организирането на сексуални партита за висшите кръгове, припомня New York Post. 

Оправдавайки много очаквания, брат му крал Чарлз III най-сетне го лиши и от привилегията да ползва Бъкингам, макар че покойната кралица Елизабет II беше предоставила на Андрю офис с малък персонал в двореца. От нова година Андрю не само ще се раздели със своя дворцов кабинет, но дори му е забранено да използва адреса на двореца за кореспонденция, пише The Sun. 

Според дворцов източник на изданието, „Всякакво негово присъствие в двореца официално приключи. Кралят го каза ясно”. Мярката е последното от поредица наказания, след като Андрю се опита да отрече връзка с 39-годишната понастоящем Вирджиния Джуфре. 

Тя заведе дело срещу него, с твърдението, че като непълнолетна е била принудена да прави секс с кралския наследник по нареждане на Епщайн и Максуел. Андрю не призна обвиненията, но през февруари тази година след споразумение, ѝ плати $ 12 милиона, по-голямата част от които, осигурени вероятно от кралицата.

Средният син на Елизабет II беше лишен от военни и кралски титли и не му беше позволено да носи военната си униформа дори на погребението на майка си. Малко след смъртта ѝ Чарлз II  казал на брат си, че никога няма да възстанови задълженията – и правата му - му като член на кралското семейство. Междувременно Андрю е лишен и от 24-часовата охрана, предоставяна от кралската служба за сигурност. 

В сряда крал Чарлз III връчи званието „Полковник от Гренадирската гвардия” на кралицата-консорт Камила - длъжност, която заемаше принц Андрю и много се гордееше с нея. Въпреки отстраняването му от двореца, той вероятно ще прекара коледната вечеря с крал Чарлз III и останалата част от кралското семейство. Засега Андрю ще запази финансирананата от правителството резиденция Royal Lodge в имението Уиндзор.

Малцината противници на монархията в Обединеното кралство иронично отбелязват, че Чарлз III всъщност трябва да е благодарен на Андрю, тъй като пред неговите прегрешения, дългогодишният роман на настоящия монарх с кралицата-консорт, включително по време на брака му с принцеса Даяна, не само се забравя, но дори вече се кичи с ореола на романтична всепобеждаваща любов за цял живот.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: