Сър Елтън Джон се отказа от Twitter

Сър Елтън Джон се отказа от Twitter Снимка: gbnews.uk

След придобиването на социалната платформа от шефа на Tesla Илон Мъск, световноизвестният музикант е поредната знаменитост, която не намира смисъл да поддържа профил в Twitter.

Елтън Джон обясни решението си с "промяната в политиката" на платформата относно дезинформацията, без да дава подробности, съобщиха ВВС и авторитетни медии в сферата на шоубизнеса.

В пост, който може да е последният му туит, изпълнителят на Rocket Man написа: „През целия си живот съм се опитвал да използвам музиката, за да обединявам хората. И ме натъжава да видя как дезинформацията сега се използва, за да разделя нашия свят. Така че реших повече да не използвам Twitter, предвид неотдавнашната им промяна в политиката, която ще позволи на дезинформацията да процъфтява безконтролно”.

Миналия месец Twitter спря да предприема действия срещу акаунти, разпространяващи подвеждаща информация за Covid-19.

Противоречивият главен изпълнителен директор на Twitter, който след като  купи компанията, започна да се нарича „главен туит”, отговори на публикацията на Елтън Джон така: „Обичам музиката ви. Надявам се да се върнете. Има ли някаква дезинформация, за която сте загрижени?“ – но музикалната звезда не реагира на въпроса.

Множество известни лица се отписаха от Twitter, посочвайки Мъск като основна причина за това. Сред тях са актьорите Джим Кери и Упи Голдбърг, супермоделът Джиджи Хадид, музикантът от White Stripes Джак Уайт и други популярни имена от Холивуд и шоубизнеса.

В съобщението за напускането си Джиджи Хадид посочи, че под управлението на г-н Мъск, Twitter е като „помийна яма на омраза и фанатизъм“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: