Ученият, обвинил САЩ и Китай в създаването на коронавирус, се оплака от тормоза на ФБР

Ученият, обвинил САЩ и Китай в създаването на коронавирус, се оплака от тормоза на ФБР Снимка: ferra.ru

И се готви да заведе дело в съда

Ученият Андрю Хъф, който е бивш вицепрезидент на организацията EcoHealth Alliance и е работил със засекретени данни заяви, че след като публикувал достоверна информация за произхода на коронавируса, е бил подложен на преследване от страна на ФБР.

Хъф написва книгата Truth About Wuhan, което в превод означава "Истината за Ухан". В книгата той описва как COVID-19 е създаден в китайска лаборатория, а разработката е финансирана от САЩ.

Малко след като започва да говори за това, ученият заявява за преследване от страна на ФБР и за предприемане на "незаконна психологическа операция" срещу него. Хъф разказва, че в близост до дома му започнали да се появяват военни дронове, къщата му била ограбена, компютърът и телефонът му били хакнати. Освен това някой дори нахлул в дома му, за да изтрие снимки от компютъра му.

В резултат на това ученият подготвя жалба в съда срещу ФБР. "Хъф се готви да подаде иск за въвеждане на временна забрана  срещу ФБР и други правителствени ведомства на САЩ", пише вестник The Sun, позовавайки се на юридически документи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: