Великобритания отпуска милиард паунда за подобряване на топлоизолацията на домовете

Великобритания отпуска милиард паунда за подобряване на топлоизолацията на домовете Снимка: wikipedia.org

Великобритания отпуска милиард паунда за подобряване на топлоизолацията на домовете с цел икономия на енергия

Властите в Обединеното кралство отпуснаха един милиард британски лири като част от нова програма за подобряване на топлоизолацията на домовете и тяхната енергийна ефективност с цел икономия на енергия на фона на кризата в страната. Това се казва в изявление, публикувано днес на уебсайта на британското правителство.

"Новата програма ЕСО + на стойност един милиард британски лири ще осигури стотици хиляди домове в цялата страна с нова топлоизолация, спестявайки на потребителите около 310 паунда годишно", се казва в документа.

Програмата, която ще стартира през пролетта на 2023 г. и ще продължи до три години, има за цел да подпомогне британците, живеещи в домовете с най-ниска енергийна ефективност, както и най-уязвимите жители, на фона на рекордните цени на енергията, се съобщава в изявлението.

Санирането на домовете ще спомогне за намаляване на потреблението на енергия и енергийните разходи на домакинствата, ще създаде нови работни места и ще допринесе за намаляване на общото потребление на енергия с 15% до 2030 г. като част от плана за енергийна независимост, отбелязва уебсайтът.

От помощта ще могат да се възползват британци, които в момента не получават никаква държавна подкрепа за подобряване на жилищните условия. В бъдеще правителството ще отпусне допълнителни шест милиарда паунда за периода от 2025 до 2028 г., се казва в документа.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: