Илон Мъск уволни двама инженери - изразили несъгласие с негов туит

Илон Мъск уволни двама инженери - изразили несъгласие с негов туит Снимка: theverge.com

Става дума за мнението на новия собственик на Twitter Inc., че социалните медии в различните страни рабоят бавно.

По този повод Bloomberg припомня, че Мъск непрекъснато се самоопределя за „абсолютист на свободата на словото“ и дори направи изявление, че именно заради това купува Twitter и ще го развива като свободна трибуна на най-разнообразни мнения

Един от новоуволнените е 41-годишният инженер Ерик Фронхофер, който е работил върху приложението на Twitter за мобилната операционна система Android. Той е препубликувал туит на Мъск от 13 ноември, коментирайки, че разбирането му за техническата част на приложението е „погрешно”

Впускайки се в коментар, двамата започва да спорят за техническите проблеми и в крайна сметка Мъск пише: „Twitter е много бавен на Android. Какво направи, за да го поправиш?" Един потребител пита защо Фронхьофер не обсъжда тези проблеми с Мъск насаме, на което инженерът отговоря, че може би и Мъск трябва да задава въпросите си насаме. В отговор Мъск пише, че Фронхьофер е уволнен.

Фронхьофер ретуитва публикацията с добавен емотикон за добре дошли, който много служители на  Twitter използваха, когато бяха уволнени по-рано този месец.

Според инженера, той не е получил официално предизвестие, но само пет часа след туита на Мъск за уволнението му, лаптопът на Фронхьофер спира да функционира. Той е съобщил на Forbes за това, споменавайки, че работи за компанията осем години.

Подробностите за уволнението на втория инженер засега са по-дискретни. Кадровата политика на Мъск в Twitter очевидно не се е променила, дори след като ООН му обърна внимание да спазва правата на труд спрямо екипа на социалната платформа.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: