Илон Мъск: „Twitter е най-лошият! Но и най-добрият!“

Илон Мъск: „Twitter е най-лошият! Но и най-добрият!“ Снимка: cnbc.com

Това написа в профила си в Twitter новият собственик на социалната мрежа, на фона на нарастващите критики за управлението му през краткото време, в което я притежава.

Не е ясно какво точно има предвид милиардерът, но като цяло, активността му в Twitter се е удвоила, с публикувани средно 25 поста на ден. 

Някои от туитовете му обявяват и обясняват новите политики и промени във функциите на мрежата, както и насърчават потребителите да ги приемат. Мъск хвърли особени усилия да популяризира плана си да таксува с $ 8 първокласна услуга на платформата, която ще позволи на потребителите да получат синята отметка, доказваща, че са „проверени”, реални потребители, а не ботове.

Доста в публикации, но без съществени обяснения Мъск коментира съкръщаването на персонала, включително на водещи мениджъри, и разпускането на директорския борд.

Други от коментарите му са по-противоречиви. В понеделник, например, той си направи леко нецензурна шега с конкурентната платформа Mastodon, в която доста потребители на Twitter видяха възможна алтернатива. 

Мъск премахна този туит малко след публикуването му, но това не остана незабелязано от някои потребители на Twitter, които го призоваха да не трие шеговитите си импровизации, ако ще твърди, че Twitter е „най-лошият”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: