Фирмата строител на жълтите павета в София да каже проблемът в тях ли е или в проекта

Фирмата строител на жълтите павета в София да каже проблемът в тях ли е или в проекта Снимка: МРРБ

София не заслужава това, което се случва, каза регионалният министър арх. Иван Шишков

Ще започнем активни проверки на ремонта на централната градска част на столицата, не за да навредим на общината, а с цел да помогнем и да бъде спазен срокът за завършване на обекта – до март 2023 година. Столична община е закъсняла изключително много в изграждането му. 

От 1936 година, когато паветата са били основна настилка, има правилник за реденето им и тогава със сигурност не е имало проблеми. Към този момент обаче има. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в предаването „Денят ON AIR“ по Bulgaria ON AIR и беше категоричен, че София не заслужава това, което се случва. 

Той призова фирмата строител да посочи дали проблемът е в нея или в проекта. „Очакванията са  фирмата строител – в случая „Трейс Груп“, да излезе и да каже: „ние сме виновни, защото редим лошо“ или „проектът не е добър и изпълнявайки го се случва това“.  Нека фирмата каже те ли са виновни или проектът е некачествен. Това е разковничето“, подчерта регионалният министър. При некачествен проект колкото и да се пренареждат паветата, ефектът ще е един и същ и ще се губи още време, обясни той.

Арх. Шишков припомни и за проблемите с ремонтите на столичната улица „Граф Игнатиев“. Всички станахме свидетели на лошото качество на строителството. Очевидно е имало проблеми и с проектирането, защото има 8 заповеди за преработка към основното разрешение за строеж от 2015 г.“. Той уточни, че ситуацията с жълтите павета е сходна с тази при „Граф Игнатиев“.  И в двата случая  едни и същи неща правят впечатление – разделянето на етапи и преработките в проектите. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: