Електроенергията от вятърни генератори в Европа рязко намаля

Електроенергията от вятърни генератори в Европа рязко намаля Снимка: 1prime.ru

Вятърната енергия в Европа се сви миналата седмица със 7,36 процентни пункта – до 9,99 процента

Обемът на производството на електроенергия от вятър в Европа рязко спадна миналата седмица, показват данните от WindEurope.

Според информацията показателят е спаднал със 7,36 процентни пункта - до 9,99% от общото производство на електроенергия. През по-голямата част от седмицата той беше на ниво от 7-8 процента и едва към края й нарасна до 10-14 процента.

В същото време продължава прехвърлянето на газ в европейските подземни хранилища. Според данни на Gas Infrastructure Europe, в края на газовото денонощие на 24 септември, подземните газови хранилища са били запълнени на 87,41%, увеличението за деня е 0,3 процентни пункта. Като цяло в хранилищата на ЕС сега са натрупани около 94,57 милиарда кубически метра газ.

В същото време преносът на руско гориво протича в ограничен режим. Заявките за транзит през Украйна на 26 септември все още възлизат на 42,4 милиона кубически метра, доставките преминават само през газоизмервателната станция "Суджа".

Газопроводът "Северен поток" спря работа от края на август поради неизправност в единствения работещ агрегат на станцията "Портовая".                                                                                                                                

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: