Работодателите разкриват 730 работни места за студенти през учебната 2022/2023 г.

Работодателите разкриват 730 работни места за студенти през учебната 2022/2023 г. Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

90 работодатели са изразили готовност да наемат студенти в 13 професионални направления

За учебната 2022/2023 г. 90 работодатели са изразили готовност да наемат студенти в 13 професионални направления и да разкрият работни места за 730 студенти

Това съобщи пред медии министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов в Университета за национално и световно стопанство. Той бе гост на официалното откриване на новата учебна година във висшето учебно заведение. 

Министерството на икономиката и индустрията е предоставило възможност на национално представителните работодателски организации да изпратят предложения за специалности за учебната 2022/2023 г., в които работодателите изпитват недостиг на квалифицирани кадри и същевременно проявяват интерес към това да инвестират необходимото време и средства за обучение чрез практика на своите кадри. 

Сред най-търсените специалности в професионално направление „Икономика“ са: Стопанско управление, Търговия, Логистика и Индустриален мениджмънт, стана ясно от неговите думи. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: