Лоши новини за Алек Болдуин

Лоши новини за Алек Болдуин Снимка: complex.com

Съдебномедицинският доклад на ФБР за револвера, който в ръцете на Болдуин уби операторката Халина Хътчинс по време на снимки, установи, че стрелбата би била невъзможна, без да се натисне спусъка.

Пред медиите Алек Болдуин многократно отрече да е правил това, подчертавайки убедеността си, че е работил със „студено оръжие”, т.е., без бойни патрони. Тестовете обаче установиха, че пистолетът не позволява „случайна” стрелба, с други думи, без въздействие върху спусъка е невъзможно да се произведе изстрел.

Адвокатът на Хана Гутиерес Рийд, оръжейничката на снимачната площадка, веднага посочи противоречието с твърденията на Болдуин.

„Тези нови документи демонстрират опитите на различни членове на продукцията от самото начало да избягат от отговорност и да превърнат 24-годишната оръжейничка в изкупителна жертва за тази трагедия“, каза адвокат Джейсън Боулс в изявление за ABC News. Той посочи, че Хана е изпълнявала две фунции на снимачния терен – асистент по реквизита и оръжейник, но въпреки многократните ѝ искания, не е получила достатъчно време за обучение за втората толкова отговорна позиция.

От друга страна, в доклада се казва, че правоприлагащите органи не са установили убедително доказателство, че огнестрелното оръжие е било заредено умишлено с бойни патрони. Така или иначе, присъствието им сред халосните муниции на филмовата продукция остава напълно неизяснено. 

Въпреки това, в документа на ФБР се посочва, че „Въз основа на цялата налична информация, включително липсата на очевидно намерение за причиняване на вреда или смърт, случилото се може да се квалифицира най-точно като злополука“.

Местният окръжен прокурор в Ню Мексико, където се разигра трагедията, все още не е взел решения за обвинения по случая. Детективите продължават разследването си, очаквайки телефонни записи от Болдуин, казаха от кабинета на шерифа в края на миналата седмица. 

Злощастният инцидент се случи на 21 октомври миналата година в Бонанза, Ню Мексико, където Алек Болдуин снимаше уестърн, със заглавие „Ръжда” и при репетиция за предстоящи снимки простреля смъртоносно с реквизитен пистолет операторката на продукцията Халина Хатчинс. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: