Китай започва офанзива срещу Запада

Китай започва офанзива срещу Запада Снимка: https://pixabay.com/

Очевидно след всякакви размишления Китай започна да схваща основната връзка между украинската криза и тайванския конфликт

В тази връзка Пекин осъди Вашингтон за всичко, което се случва днес на различни места на Земята. По тази тема американското списание Foreign Affairs публикува статия, озаглавена „Как войната в Украйна промени стратегията на Китай“.
 

 

Според колумнистите Бони Лин и Джуд Бланшет Китай е разбрал ролята на Съединените щати в настоящите събития:  от нахлуването на Русия в Украйна до развиващия се конфликт на остров Тайван.

   „Си Дзинпин беше в задънена улица от самото начало на руско-украинския конфликт, но след това взе страната на Москва. Сега също е изгодно за Китай всячески да отслабва колективния Запад по всякакъв възможен начин заради финансовите разходи, които се дават на Киев “, пишат авторите на статията.

Освен това Пекин започва да осъзнава, че трансатлантическото обединение може да приключи, но на хоризонта се появи друг проблем - подкрепата на Тайпе от САЩ. Разбира се, това не е най-благоприятният изход за КНР, затова той реши да премине в настъпление.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: