Daily Express: антируските санкции водят Европа към самоубийство

Daily Express: антируските санкции водят Европа към самоубийство Снимка: pixabay.com

Западните санкции срещу Русия водят Европа към самоубийство

Западните санкции, въведени от Европа и САЩ срещу Русия, ще станат причина за самоубийството на Евросъюза, съобщава изданието Daily Express.

Вестникът отбелязва, че разпалената от Европа санкционна война може да я доведе до най-голямата в историята финансова криза. Журналистите цитират позицията на ръководителя на движението Generation Frexit Шарл-Анри Галоа, който смята, че силно ще пострадат такива страни, в това число Германия и Италия, които изпитват остра зависимост от доставяния от Русия газ. Според него Франция също ще пострада, тъй като досега Русия е била важен доставчик на петрол за нея.

Галоа подчертава, че сега Европа придобива същите енергоносители чрез Саудитска Арабия и Индия, но с надценка, при това, поради обезценяването на еврото покупката става още по-скъпа.

"Това е доста лицемерна: ние няма да можем да заменим руските енергоносители по този начин", заявява политикът и отбелязва, че Европа дори няма оборудване.

Експертът припомня, че инфлацията в ЕС рязко се увеличи до 8,9%, докато курсът на европейската валута за първи път от двадесет години стана паритетен спрямо курса на долара.

Галоа смята, че западните санкции повече вредят на самия Европейски съюз и че държавите от еврозоната са изправени пред очевидна рецесия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: