Инвеститор от САЩ предупреждава за нова криза, по-лоша от тази през 2008 г.

Инвеститор от САЩ предупреждава за нова криза, по-лоша от тази през 2008 г. Снимка: 1prime.ru

Джим Роджърс: Големите банкови вложители в САЩ трябва да бъдат много внимателни в настоящата ситуация

Световната икономика ще се сблъска с нова криза, която ще се окаже по-лоша от събитията през 2008 г., когато в САЩ се разрази финансова криза на фона на срива на пазара на ипотечни ценни книжа, заяви известният американски инвеститор Джим Роджърс в интервю за РИА Новости.

"Този път ще бъде по-лошо, отколкото през 2008 г., защото дълговете са много, много повече", казва той.

Инвеститорът отбелязва, че последният път проблемите в икономиката са се случили заради дълга, който сега е "много, много нараснал".

"Не само в САЩ, навсякъде. Дори Китай има дългове. А в Япония, о, боже мой. Няма да повярвате колко са се увеличили дълговете в много страни", добавя Роджърс.

В същото време, според експерта, властите възнамеряват да обвинят за рецесията другите държави.

"Във Вашингтон никога няма да ви кажат: "О, ние допуснахме грешка, подаваме си оставката". Не, те ще кажат:"Всички това са чужденците, всичко е заради чужденците", добави той.

Според инвеститора големите банкови вложители в САЩ трябва да бъдат много внимателни в настоящата ситуация.

"Ако сте голям вложител – без значение дали сте американски или чуждестранен вложител в Америка - вие трябва да разгледате по-обстойно вашата банка и да се уверите, че тя е надеждна", посъветва той.

Освен това, Роджърс отбелязва, че си струва да се обмисли идеята за откриването на депозит в банка извън САЩ, "защото много банки извън САЩ са надеждни". 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: