Лоялността на китайските комунисти към партията ще се проверява от изкуствен интелект

Лоялността на китайските комунисти към партията ще се проверява от изкуствен интелект Снимка: https://pixabay.com/

Учени създадоха система с изкуствен интелект (ИИ) за управляващата Комунистическа партия на Китай, за която се твърди, че може да тества лоялността на членовете на партията

Интересното е, че научната статия, описваща системата, беше премахната почти веднага след публикуването и.

Журналистите твърдят, че системата е разработена от учени от Националния научен център Хефей. Твърди се, че тя може да анализира изражението на лицето и мозъчните вълни на членовете на комунистическата партия, за да определи колко възприемчиви са към партийната идеология.

Според изследователите технологията за изкуствен интелект трябва да засили „увереността и решимостта“ на членовете на Комунистическата партия „да бъдат благодарни на партията, да слушат партията и да я следват“.

43 партийци е трябвало да тестват технологията, пише Daily Mail. Заедно със статията те дори публикуваха видео, в което човек влиза в павилион, сяда пред екрана и разглежда статии, описващи политиката и постиженията на партията. По това време се записва изражението на лицето му.

Отбелязва се, че статията е публикувана на 1 юли - деня на основаването на управляващата партия в Китай - под заглавие "Изкуственият интелект помага за партийното строителство!" 

След шума в медиите и социалните мрежи обаче,  статията беше изтрита.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: