Два от най-лошите странични ефекта на безсънието

Два от най-лошите странични ефекта на безсънието Снимка: eatthis.com

Навярно вие сте се сблъсквали с тях

Проблеми със съня изпитват много от нас. Един от най-типичните видове нарушения на съня е безсънието. Професорът от Оксфордския университет, доктор по философия, съучредител и главен научен сътрудник в Big Health Колин Еспи, изброи най-неприятните последици от недоспиването.

Безсънието не е приятно. Ужасно е да се чувстваш уморен и при това да не можеш да заспиш. Ето до какви проблеми може да доведе това състояние.

1. Раздразнителност и замъглен ум.

Според д-р Еспи, ако не спите добре, имате по-голям шанс да се разболеете в бъдеще. Освен това безсънието влияе негативно на вече диагностицираните заболявания. Най-разпространените последици от безсънието са сънливостта и умората. Поради това лесно ще можете да си изкарвате лошото настроение на околните, трудно ще се концентрирате върху задачите и няма да можете да мислите ясно.

2. Развитие на депресия и влошаване на симптомите на други заболявания

Според научни изследвания, поради нарушения на съня може да се влоши здравословното състоянието при тези, които страдат от хронични болкови разстройства, психични разстройства, затлъстяване, диабет. Също така, поради безсънието рискът от депресия се повишава два пъти.

  Източник: Eat This, Not That!

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: