Барбекю сред дивите животни в сърцето на Франция

Барбекю сред дивите животни в сърцето на Франция Снимка: Pixabay

Необичайно преживяване предлага парк за диви животни недалеч от френската столица.

Прекрасен зоокът само на 40 минути от Париж организира фантастични сафари вечери. Разположен на площ от 50 хектара, паркът, в който животните се скитат на свобода, може да бъде посещаван само с кола, като обикновено не е позволено да се слиза от автомобила. Но сега той предлага на посетителите си всеки петък през летните месеци да се насладят на вечеря сред бродещите зебри, антилопи, слонове и щрауси.

Сякаш наистина африканската савана се е пренесла насред Франция. Всеки петък от средата на юли до средата на септември гостите на парка могат да се потопят в невероятната атмосфера, докато вечерят под  заинтригувания поглед на дивите животни. Преживяването продължава около 3 часа, като преди него има екскурзоводска обиколка с джип.

Ястията се приготвят от известния южноафрикански готвач Кобус Бота с типични за Африка техники на бавно печене в продължение на 12 часа и опушване на месото на ниска температура.

Тези разточителни и вкусни вечери по залез са забранени за деца под 12 години от съображения за безопасност и се организират за първи път.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: