Семейство живее от круиз на круиз, изоставяйки живота си на сушата

Семейство живее от круиз на круиз, изоставяйки живота си на сушата Снимка: 7news.com.au

Идеята се зародила след ежегодните им ваканции на круизни кораби

Навлизайки в зряла възраст, двамата осъзнали, че пътешествията по море толкова им харесват, че могат да ги направят ежедневие, разказва 7news.com.au. Освен това Анджелин Бърк, 53-годишна счетоводителка от Сиатъл, САЩ, в един момент пресметнала, че със съпруга ѝ могат да живеят от круиз на круиз, само за $ 44 на ден, включително настаняване, храна, напитки и развлечения.

Преценявайки кога да се впуснат в това приключение, Анджелин установила, че могат да спрат да работят и използвайки членството си в клубове на лоялни клиенти на круизи, да започнат кариерата си на „професионални туристи” през май 2021 г. 

Това и направили, разделяйки се с живота си на чиновници и с работния ритъм „от девет до пет”. Доверили се на прогнозните си изчисления, обявили жилището си в Сиатъл за продажба и се отправили на дългото си пътешествие само с по един куфар. 

Първата година от приключението им показала, че да пътуват при пълно обслужване е много по-изгодно, отколото да плащат ипотека, сметки, транспорт, поддръжка на жилище, коли и бит. Двамата казват, че най-сетне са открили в какво да инвестират дългогодишните си спестявания, намирайки смисъл в пътуванията и красивите преживявания, които им предоставят. 

„Не смятаме, че ще заживеем отново на сушата”, казва Анджелин. Със съпруга ѝ са планирали пътуването си внимателно за няколко години напред, така че, завършвайки един круиз, вече да ги чака друг. В редките случаи, когато датите за пътуване не съвпадат, двамата прекарват по няколко дни със семейството и приятелите си.

Вече са направили 50-дневна обиколка на Адриатическо море, разглеждайки забележителностите на крайбрежните европейски райони, пътували са 51 дни от Сиатъл до Сидни – където ги заварва първата годишнина от живота им като пътешественици, видели са Сингапур, Италия, Канада, Исландия и Бахамските острови. Посещават някои страни повторно, но засега фаворитът им е Сингапур. Двамата харесват този начин на пътуване „без усложнения, без предварителни резервации на хотели, ресторанти и транспорт”.

Семейството заклети туристи не виждат недостатъци в живота си по море, но Анджелин предупреждава, че всеки, който иска да последва примера им, трябва „да се пробва” поне на няколко дългосрочни круиза, преди да превърне пътешествията в постаянен начин на живот.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: