При какви заболявания помагат червеното и бялото вино

При какви заболявания помагат червеното и бялото вино Снимка: ferra.ru

Важното е тези напитки да се употребяват умерено

Американски учени откриха, че виното всъщност може да бъде полезно за здравето. При това лечебните му свойства зависят от вида на напитката.

Специалисти от САЩ, според статия в Obesity Science and Practice Journal, са открили, че сухото червено вино, както и сухото бяло, могат да помогнат в борбата с различни заболявания. Първият вид напитка намалява нивото на вредните висцерални мазнини в тялото, вторият - намалява вероятността от развитие на остеопороза.

При това, учените дълго време смятаха, че употребата на алкохолни напитки, напротив, допринася за натрупването на висцерални мазнини. Изследователи от Университета в Айова обаче изясниха как алкохолът влияе върху минералната плътност на костите и висцералните мазнини.

Оказва се, че възрастните хора, които пият сухо бяло вино в умерени кличества, имат по-голяма костна плътност. Това означава, че те са по-малко склонни да развият остеопороза. А сухото червено вино помага в напреднала възраст в борбата със затлъстяването. Тоест, то избавя от висцералните мазнини.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: