Германец се ваксинира почти 90 пъти против ковид

Германец се ваксинира почти 90 пъти против ковид Снимка: idnes.cz

Полицията смята, че 60-годишният жител на Магдебург е търгувал с фалшиви сертификати за ваксинация срещу коронавируса

По всичко изглежда, че от лятото на 2021 г. до сега,  60-годишен жител на Магдебург си е направил около 90 ваксинации срещу коронавируса SARS-CoV-2 в различни ваксинационни центрове на федерална провинция Саксония. Както пише в неделя (3 април) агенция dpa, позовавайки се на официален представител на криминалната полиция, в момента срещу мъжа се води разследване по подозрение за фалшифициране на документи и незаконно издаване на сертификат за ваксинация.

Съобщава се, че мъжът е привлякъл внимание в един от центровете за ваксинация в Дрезден. Служителите на германския Червен кръст (DRK) уведомяват другите центрове за ваксинация за необичайния посетител и ги молят да се свържат полицията, ако мъжът дойде да се ваксинира и при тях. В началото на март 2022 г. той беше разпознат от служители на Центъра за ваксинация в град Айленбург.

Ваксинации с различни ваксини

По данни на полицията мъжът неизменно се е регистрирал, използвайки истинското си име и адрес. Съдейки по базата данни на пациентите на саксонските ваксинационни центрове, на мъжа са направени общо 87 инжекции с различни ваксини.

Полицията е открила в дома му множество празни паспорти за ваксинация. Предполага се, че мъжът е сменял обложките им всеки път, посочвайки там различни имена на притежателите на сертификатите. По този начин номерът на партидата на ваксината винаги е бил истински.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: