Калабунов: Откъде знаете, че нямаме планове срещу Хърватия, България?

Калабунов: Откъде знаете, че нямаме планове срещу Хърватия, България? Снимка: 24sata.hr

Откъде знаете, че нямаме планове срещу Хърватия, Унгария, Полша? - заяви руският посланик в БиХ Игор Калабухов по Face TV

Посланикът на Русия в БиХ Игор Калабухов беше гост на Face TV в петък. Той говори за плановете на БиХ да се присъедини към НАТО.

"Нямаме нищо против да влезете в НАТО. Това не е заплаха, може би предупреждение," каза той.

"Вие решавате. Това е като порочен кръг, казах вече... Нека да допусна, да кажем: БиХ стана член на НАТО и Брюксел решава да постави там ядрени ракети, насочени към Москва. Ще оценим стратегическата ситуация и затова смятам, че изходът трябва да е европейската система, а не НАТО" – каза Калабухов.

Запитан защо Русия „не се притеснява“ от съседни   държави, които вече са част от НАТО, той каза:

"Откъде знаете, че нямаме планове срещу Хърватия, България, Полша?" - каза Калабухов. Тогава, след думите на водещия, "имате планове срещу Хърватия", Калабухов каза:
 

"Имаме планове срещу НАТО! Преценяваме геостратегическата ситуация, гледаме откъде идват заплахите и реагираме! Ако искате да влезете в НАТО, защо се страхувате?! Искате да влезете в НАТО, но обичате Русия и не искате Русия да отговори на тази стъпка! Харесва ми! Дори тези, които са за НАТО си мислят, че Русия не е екзистенциален враг!"

24sata.hr

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: