Текстилният бранш може да открие 20 хил. работни места за бежанците от Украйна

Текстилният бранш може да открие 20 хил. работни места за бежанците от Украйна Снимка: https://pixabay.com/

Това се казва в открито писмо от бранш „Текстил, облекло и кожи“ за пострадалите от кризата в Украйна до премиера Кирил Петков и до ресорните министри.

„Българска асоциация за текстил, облекло и кожи” (БАТОК) е сдружение на над 100 фирми и организации от шивашката и кожарска промишленост от цялата страна.

Фирмите от сектора подкрепят усилията на Българската държава за овладяване на хуманитарните последици от кризата в Украйна. В тази връзка ние изразяваме своята готовност да предложим настаняване, транспорт и заетост на украински граждани, които имат професионален опит или желание да придобият такъв в бранш „Текстил, облекло и кожи“. Гарантираме, че  предлаганите от българските производители трудови и битови условия на украинските граждани ще отговарят на всички съвременни изисквания за нормален трудов процес и живот.

По информация от нашите членове, фирмите в бранша могат да подсигурят между 15 000 и 20 000 работни места в цялата страна.
Готови сме да обсъдим с Вас и Ваши представители конкретни стъпки за осъществяването на тази инициатива на българските производители от бранш текстил, облекло и кожи.

В заключение бихме искали да изразим нашата подкрепа за предложенията на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР)  за спешни мерки във връзка с кризата в Украйна.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: