Финландия облекчава ограниченията и премахва всички мерки до месец

Финландия облекчава ограниченията и   премахва всички мерки до месец Снимка: https://pixabay.com/

От утре Финландия ще започне да облекчава ограниченията, наложени заради коронавируса, като всички мерки ще бъдат премахнати до един месец, заяви днес премиерът Сана Марин

Според сайта на министър-председателя граничният контрол за тези, които идват във Финландия от Шенгенската зона, ще бъде премахнат от началото на февруари.

В момента е необходимо да се покаже удостоверение за ваксинация на границата, заедно с отрицателен резултат от теста за коронавирус.

От утре ще можете да влезете във Финландия или с covid сертификат или с потвърждение за преболедуване, както и с потвърждение за отрицателен резултат от теста - не по-стар от 72 часа, съобщава Интерфакс. Това условие ще важи за всички родени преди 2006 г.

Ще бъдат смекчени и мерките за ресторанти и събития, при които рискът от разпространение на коронавирус се счита за нисък. Регионалните и местните власти бяха инструктирани да спрат затварянето на места с нисък риск, включително театри и фитнес зали, от 1 февруари.

От началото на февруари заведенията ще могат да работят до 21 часа вместо до 18. Сервирането на алкохол ще трябва да спре не по-късно от 20 часа, вместо до 17 часа, както досега. Баровете и пазарите ще продължат да затварят в 18 часа.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: