С. Чонишвили: Ексхибиционизмът е болест, която сериозно поразява хората

С. Чонишвили: Ексхибиционизмът е болест, която  сериозно поразява хората Снимка: cluber.com.ua

"Съвременният човек непрекъснато се опитва да оправдае съществуването си и да завладее колкото се може повече пространство. От това, според мен, са и тези безкрайни селфита в социалните мрежи..."

"Сега се намирам в някаква своеобразна хармония: нямам нужда от Мерцедес - карам Нисан; нямам нужда от яхта, защото не искам да я поддържам и да я използвам три пъти в годината, вземамайки огромни кредити. Обичам да използвам онези неща, които ме устройват естетически и изобщо не ми пука за модата. Искам да нося това, което ми е удобно. Пред мен не стои задачата да стана богат човек. Защото за това трябва да се откажа от професията си и да се занимавам с продажба на оръжия, наркотици, слонова кост, нефт и газ.

Освен всичко това, аз съм силно ленив човек, така че обичам да върша работата точно толкова време, колкото е необходимо, и да я върша веднъж и добре, за да не я преправям по-късно. Именно затова ме вбесява ситуацията, когато хората се преструват, че работят и постоянно се занимават с "подобряване".

Но съвременният човек е болен от тази позиция - той непрекъснато се опитва да оправдае съществуването си и да завладее колкото се може повече пространство. От това според мен, произтичат и тези безкрайни селфта в социалните мрежи и постояннине постове за това къде сме били и къде се намираме сега, и фотографиране на това, какво ядем и присъствието ни на някое събитие -"аз също съм бил тук".

Ексхибиционизмът е заболяване, от което човечеството е много сериозно засегнато."

Откъс от интервю със Сергей Чонишвили – актьор и писател

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: